The Gentle Singers zijn ontzettend trots dat zij de muzikale bezieling mogen ervaren van topdirigent: John Hondorp, jaargang 1964, hoofdvakdocent Hammondorgel aan het conservatorium in Enschede.

 

Achterhoeker van geboorte (1964 , Doetinchem), verhuisde voor zijn studie naar Enschede. Na zijn studie aan het Twents Conservatorium werkte hij als docent in Leeuwarden en het Twents Conservatorium in Enschede, het huidige Artez. Inmiddels is hij daar als hoodfvakdocent 27 jaar werkzaam, voornamelijk binnen de jazzafdeling en geeft daarnaast koorscholing.

Hij geeft op zijn instrument, het Hammondorgel, jazzconcerten in binnen en buitenland, gaf masterclasses in o.a. Indonesië ,Duitsland, Luxemburg, Polen , Tjechië en USA en is een gewaardeerd arrangeur van close harmony

koormuziek. Veel arrangementen van jazz en popliederen van zijn hand worden door koren uit heel Nederland gezongen.

John begeleidt sedert september 2004 The Gentle Singers en heeft met veel succes het repertoire uitgebreid met songs uit de jazz en popmuziek. Bijna alle door hemzelf gearrangeerd. Onder zijn leiding boekt het koor de laatste jaren ook met nederlandstalige liedjes veel succes als Hou me vast, Heftantatat en Ten oost’n van Iessel.

 

Volg John op https://www.facebook.com/john.hondorp

Bestuur
Foto's  2015
Agenda
Genre
Contact
Links
Sponsoren
CD-informatie
Historie
Startpagina

Dirigent