In november 1996 zoeken een aantal leden van het Oldenzaals Mannenkoor een nieuwe uitdaging en richten het a-capella koor The Gentle Singers op.

Anita Alferink wordt de eerste muzikale leider en het repertoire richt zich met name op een mix van barbershop en pop. Het koor bestaat dan uit circa 23 leden en repeteert op de maandagavond in een zaaltje van het Carmel Lyceum.

 

In november 2002 vertrekt Anita en wordt zij opgevolgd door Henk-Jan Bloemendaal, die de muzikale leiding heeft tot september 2004.

Rond deze tijd wordt er voor de repetities verhuisd naar Het Barghoes in Zuid-Berghuizen. Het ledental is dan afgenomen tot ca. 10 leden

 

In september 2004 neemt John Hondorp de muzikale leiding over en onder zijn enthousiaste en inspirerende leiding komt naast barbershop en pop nu ook jazz in het genre aan bod. Nu staan ook Nederlandstalige liedjes van Willem Wilmink, Daniel Lohues en Volumia in het repertoire.

 

Het uitvoeringsniveau wordt in de loop der jaren steeds beter, mede ook door de stem- en koorvormingslessen van John’s vrouw Anneke van Wassenhove.

Na een moeilijke beginperiode groeit het koor weer naar 16 leden.

 

In 2006 wordt het 10-jarig bestaan gevierd met een concert in Stadstheater De Bond

Gasten daarbij waren ENORM en bandeoniste Alet Kluitenberg.

 

In mei 2009 vierde het koor het kopen jubileum met een concert reis naar Terschelling.

Het concert in de hervormde kerk in West had als titel “van Toren tot Toren, verwijzend naar de torens van de Oldenzaals Plechelmus en de Terschellingse vuurtoren de Brandaris. Beide zeer lokale kenmerken.

 

 

Genre
Contact
Foto's  2015
Links
Sponsoren
Dirigent
Bestuur
Agenda
CD-informatie
Startpagina

Vervolg pag. 2